ساعت کاری

شنبه - چهارشنبه , 8:00 - 17:00

شماره تماس

09122449016 - 09338121682

پست الکترونیک

info[at]darbastan.com

سال ۲۰۱۵ میلادی را می‌توان سالی پر از رکود برای صنایع استرالیا نامید؛ رکودی که منجر به از دست رفتن مشاغل بسیاری در این کشور شد. در این میان صنعت فناوری اطلاعات و صنایع ساخت‌وساز بیش از هر صنعت دیگری در این کشور توانستند از بحران شغلی جان سالم به در ببرند.

صنایع فناوری اطلاعات استرالیا با رشد سریع خود در چند دهه گذشته توانسته است به یکی از پایگاه‌های قوی فناوری اطلاعات در جهان تبدیل شود. در حال حاضر صنعت فناوری اطلاعات استرالیا توانسته حدود ۳۸ درصد از بازارهای بین‌المللی جهان را به خود اختصاص دهد. از سوی دیگر استرالیا در این صنعت توانسته رتبه سوم آسیا و اقیانوسیه را از آن خود سازد. توسعه صنعت فناوری اطلاعات توانسته به توسعه صنایع مخابراتی و زیرساختی این کشور نیز کمک کند و در نتیجه با ظهور شرکت‌های پیشرو این صنعت ازجمله تلسرتا، آ. آ. پی. تی، پاورتل، اپتوس و... به حضور خود در این صنعت قدرت ببخشد. علاوه بر این صنعت ساخت‌وساز استرالیا نیز برخلاف سایر صنایع این کشور با رونق مواجه شده است. با وجود آنکه صنایع استرالیا در بخش‌های معدن و خودروسازی با ضعف مواجه شده، اما صنعت ساخت در این کشور برای هفتمین ماه متوالی روند رو به رشد خود را ادامه می‌دهد. با آغاز طرح‌های سیاست انبساطی دولت استرالیا در سال ۲۰۱۰میلادی صنایع استرالیا و به‌ویژه صنعت ساخت‌وساز روندی صعودی را آغاز کرد، اما رشد ۷ ماه گذشته صنعت ساخت‌وساز را می‌توان دوران طلایی این صنعت در استرالیا دانست.


چشم امید استرالیا به صنایع ساخت‌وساز
اینز ویلوکس، مدیر اجرایی گروه آ. ای استرالیا در گفت‌وگو با «گاردین» ضمن اشاره به روند رو به رشد صنعت ساخت‌وساز استرالیا گفته است: صنعت ساخت‌وساز ما که از نیمه دوم سال ۲۰۱۵ میلادی روند رو به رشدی را آغاز کرده بود، در نخستین ماه‌های سال ۲۰۱۶ میلادی نیز همچنان با قدرت به رشد خود ادامه می‌دهد. وی در ادامه سخنان خود به سیاست‌های انبساطی دولت استرالیا اشاره کرد و افزود: در این میان به نظر می‌رسد سیاست‌های دولتی نیز به رشد صنایع سرعت بیشتری بخشیده است چراکه با اجرای سیاست انبساطی و کاهش قیمت دلار، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بومی توانستند علاوه بر دریافت سهم بیشتری از بازارهای داخلی، قدرت صادراتی خود را نیز افزایش دهند و به نظر می‌رسد در طول ماه‌های آینده، این روند دریافت سفارش‌های جدید بیش از پیش تقویت خواهد شد. صنایع تولیدی استرالیا که در دهه ۶۰میلادی تامین ۲۵درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به عهده داشت، چند دهه بعد با رکود مواجه شد و به سهمی کمتر از ۱۰درصد کاهش یافت. عمده صنایع استرالیا را می‌توان در بخش‌های صنایع غذایی، نساجی، چرم‌سازی، خودرو و شیمیایی دسته‌بندی کرد.


شهرهای صنعتی استرالیا
استرالیا که با جمعیت ۲۳میلیونی به‌عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان شناخته می‌شود، در کنار صنایع گردشگری و جاذبه‌های آن توانسته در صنایع تولیدی نیز گام‌های بلندی بردارد. این کشور توانسته در زمینه صنایع زیرساختی در سطح تراز یک جهان قرار گیرد، به‌طوری که شهرهای آن نیز از این مقام نخست بی‌نصیب نبوده و تاکنون ۴۰ شهر این کشور توانسته‌اند عنوان شهری با بهترین زیرساخت‌ها را به خود اختصاص دهند. اما در میان تمام شهرهای استرالیا چند شهر بیشتر توانسته‌اند از حضور صنایع تولیدی بهره‌مند شوند. به‌عنوان نمونه شهر بریزبین، در شرق استرالیا توانسته به سرعت به یکی از قطب‌های تجاری استرالیا تبدیل شود و نظر مساعد شرکت‌های الکترونیکی از جمله ال‌جی، سامسونگ و پاناسونیک را جلب کند. از سوی دیگر این شهر با داشتن کارخانه‌های فلزکاری، ریل‌سازی، دباغی و نساجی و نیز حضور پالایشگاه‌های نفت به‌عنوان یکی از مراکز مهم صنعتی استرالیا شناخته می‌شود. شهر آدلاید و بالارات نیز به ترتیب از دیگر شهرهای مهم این کشور است. به‌عنوان نمونه شهر آدلاید به واسطه حضور صنایع دفاعی از دیگر شهرهای صنعتی استرالیاست و توانسته سهم مدیریت بر مراکز تحقیق و توسعه را به خود اختصاص دهد. از سوی دیگر بالارات توانسته است سازماندهی صنایعی مانند کارخانه تولید شکلات، کارخانه صنایع غذایی مکین، کارخانه تولید ریل آهن بالارات نورث ورک شاپز و چندین کارخانه محلی تولیدات نساجی، کاشی و محصولات غذایی را برعهده بگیرد. در حال حاضر مراکزی مانند ایالت استرالیای جنوبی و ویکتوریا به‌عنوان مراکز اصلی صنایع تولیدی استرالیا شناخته شده و آمار بیشترین اشتغالزایی را در سراسر این کشور به خود اختصاص داده‌اند.


رشد و توسعه صنعتی
به دور از مرزبندی‌های جغرافیایی نیز می‌توان صنایع استرالیا را دسته‌بندی کرد. هرچند این کشور بیش از همه به صنایع کشاورزی خود وابسته است و از این راه توانسته زمینه اشتغال ۳۷۰هزار نفر را فراهم آورد، اما از دهه ۷۰ میلادی تاکنون نگاه این کشور به سوی صنایع تولیدی دوخته شده است. به‌عنوان نمونه بخش صنعت و معدن استرالیا به‌عنوان یکی از صنایع کلیدی این کشور توانسته در صدر صنایع صادراتی استرالیا قرار گیرد. در صنایع مرتبط با ساخت‌وساز نیز استفاده از تجهیزات مدرن توانسته چهره صنعت را در این کشور دگرگون کند. امروزه واحدهای تولیدی بزرگ استرالیایی در چند شاخه اصلی ازجمله تولید ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن برای تولید فلزات، چوب و کاغذ فعال هستند. در کنار همه این موارد، صنعت هوانوردی و کشتی‌سازی استرالیا نیز توانسته‌اند به عنوان دو صنعت از مهم‌ترین صنایع در اقتصاد این کشور به ایفای نقش بپردازند. به‌عنوان نمونه کشتی‌سازان استرالیایی معتقدند با تکیه بر دو ویژگی کشتی‌های سبک وزن و دارای سرعت بالا توانسته‌اند ۳۰درصد از بازارهای بین‌المللی کشتی‌های آلومینیومی را از آن خود سازند. علاوه بر این صنعت نساجی این کشور که در سال‌های میانی دهه ۸۰ میلادی به‌عنوان بزرگترین صنعت این کشور شمرده می‌شد با ورود به قرن ۲۱ میلادی با سقوط مواجه شد، به طوری که با آغاز سال ۲۰۱۰ میلادی، این صنعت نیز با کاهش ۷/۵ درصدی مواجه شد. در این میان تولیدکنندگان استرالیایی برای مقابله با ورشکستگی در صنایع نساجی، راه برون‌سپاری را در پیش گرفتند و در نتیجه بیشترین حجم تولیدات خود را به کارخانه‌های چینی انتقال دادند.


راهکارهای دولتی توسعه صنایع
مقامات استرالیایی در تلاش هستند با استفاده از برنامه‌های تشویقی مختلف، رقابت را در میان فعالان صنعتی این کشور افزایش دهند. این برنامه‌ها تاکنون توانسته‌اند زمینه ایجاد تحول در صنایع مختلفی ازجمله فناوری اطلاعات، کشاورزی، معدن، هوافضا و صنایع مخابراتی را فراهم کنند و در نتیجه آن استرالیا به یکی از کشورهای پیشگام در صنایع جهان تبدیل شد. در دوران رکود بزرگ استرالیا، بسیاری از مشاغل این کشور از بین رفتند که نشانگر آن بود که صنایع استرالیا در مقایسه با کشورهایی مانند امریکا و ژاپن با مشکلات بسیار زیادی مواجه است. اما با ایجاد تغییر در سیاست‌های صنعتی و اقتصادی این کشور، پایه‌های صنعتی استرالیا به توازن رسید و مشکلات اشتغالزایی در صنایع استرالیا تا حد زیادی حل شد. تازه‌ترین بررسی‌ها نشانگر آن است که شرکت‌های تولیدی کوچک و متوسط با نوآوری‌های خود بیش از شرکت‌های بزرگ توانسته‌اند به توسعه صنایع تولیدی در این کشور کمک کنند. با توجه به تمام این موارد به نظر می‌رسد استرالیا که سال ۲۰۱۵ میلادی را با بحران به پایان رسانده بود با تکیه بر شرکت‌های کوچک و متوسط و تمرکز بیشتر بر صنایع ساخت‌وساز و فناوری اطلاعات خواهد توانست سال ۲۰۱۶ میلادی را بهتر از قبل پشت سر بگذارد.

منبع : smtnews

نظرات : 0

ارسال نظر