عباس شیری به خبرنگار ایلنا گفت: از ابتدای سال آینده (۱۴۰۰) همه کارگران و پیمانکاران ساختمانی موظف به استفاده از داربستهای جدید ایمن هستند و حق استفاده از داربستهای سنتی را ندارند.
او گفت: حوادث تلخ سقوط کارگران از داربستهای سنتی؛ گروهی از کارشناسان دانش بیان در قم را بر آن داشت تا با تولید داربستهای نسل جدید و ایمن به این حوادث پایان دهند.
به گفته شیری؛ داربَست سازه چوبی یا فلزی موقتی است که برای دسترسی به نقاط دشوار به هنگام ساخت یا تعمیر ساختمانها و دیگر سازهها به کار میرود که از هیچ ایمنی برخوردار نیستند.
این فعال کارگران ساختمانی تاکید کرد: سالانه ۲۵ درصد از حوادثی که در بخش ساختمانی رخ میدهد مربوط به سقوط از داربست است که از میلههای فلزی و چوبی ساخته شده و برای دسترسی به نقاطی از ساختمان استفاده میشود اما در طرح جدید داربستها که به داربستهای ایمن نام گرفتهاند، هیچ نگرانی و تهدید جانی کارگران ساختمانی را دربرنخواهد گرفت.
شیری با بیان اینکه موضوع استفاده از داربستهای ایمن در کمیسیونهای کارگری و راه و شهرسازی با حضور اعضای نظام مهندسی بررسی و مطرح شده و در نتیجه آن تفاهم نامهای امضا شده که همه کارفرمایان و کارگران ساختمانی را موظف میکند از ابتدای سال ۱۴۰۰ از داربستهای ایمن استفاده کنند.
او گفت: داربستهای ایمن به قدری ایمنی هستند که حتی اگر کارگری به صورت عمدی بخواهد به خود آسیب برساند برایش امکانپذیر نیست. این در حالیست که داربستهای سنتی که ساخت آن مهارت ویژهای نیاز دارد، در صورت فروریختن، خطر تلفات جانی بسیار دارد.
به گفته بازرس انجمن صنفی کارگران؛ انجمن صنفی کارگران ساختمانی همه پیمانکاران و کارگران ساختمانی را موظف به استفاده از داربستهای جدید ایمن کرده است.
ارسال نظر