ساعت کاری

شنبه - چهارشنبه , 8:00 - 17:00

شماره تماس

09122449016 - 09338121682

پست الکترونیک

info[at]darbastan.com

لوله هایی در هم تنیده شده که باید محیطی مشخص را  بسازند یا احاطه کنند. اسکلت و استخوان بندی اولیه ساخت هر سازه ای. برای آنهایی که اهل اقتصاد نیستند فضایی بکر برای عکاسی. مثلثی، چکشی، فلزی و آلومینیومی. بسته به نوع استفاده و نیاز شما مدل های گوناگونی در بازار وجود دارد.
 
در کنار تولید لوله های اصلی حوزه های بسیار دیگری هست که برخی از سرمایه گذاران داخلی سال هاست به آن ورود کرده اند و کسب و کار خود را دارند. تأمین تجهیزات و بست داربست یکی از حوزه های با پتانسیل صنعت داربست سازی است. امروز قصد داریم صنعت داربست سازی در ایران را بیشتر بررسی کنیم.
 
پیش از ورود به بحث اصلی اشاره کنیم که از نظر نصب، داربست ها به سه گروه معلق، حمایت شده و مخصوص تقسیم می شوند. شکل انجام کار در هر مورد متفاوت است اما تمامی فعالان این حوزه معتقدند پیش از شروع کار باید نکات امنیتی رعایت شود. مثلا این توصیه که پیش از آغاز کار حتما ترمز ایمنی داربست را بازرسی کنید تا در هنگام کار سقوط نکند.
 
بخش ساختمانی منجر به فوت
 
در سال های گذشته بخش ساختمانی به تنهایی نیمی از کل حوادث منجر به فوت نیروی کار کشور را تشکیل داده است. بنابراین رعایت ایمنی کارگران مسئله بسیار با اهمیتی است، چرا که با مرگ هر کارگر 7500 روز کاری نابود می شود.
 
البته نمی توان گفت این مسئله تنها مربوط به جامعه ایران است بلکه عموما در تمامی کشورها اشتغال افراد در ارتفاع، اشتغال در کنار مواد شیمیایی خطرناک، اشتغال در فضاهای خطرناک مانند معادن و زیرزمین و حضور در بخش هایی که هر لحظه می تواند خطری را به دنبال داشته باشد، همراه با ریسک و توام با آسیب پذیری افراد است.
 
نکته اساسی این است که برخی کشورها با استفاده از ابزار، آموزش نیروی انسانی، بازرسی و نظارت، رسیدگی دائم به فعالیت های کارفرمایان مشاغل خطرآفرین و همچنین امکانات مدرن، میزان تلفات و آسیب های اجتماعی نیروی انسانی را به کمترین میزان ممکن می رسانند. هم اکنون بیش از 50شرکت ساخت و تولید قطعات داربست در استان تهران فعالیت می کنند که به طور متوسط برای 300 نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
 
در این میان یکی از فعالان بازار به  «فرصت امروز» می گوید: بیشتر شرکت های فعال در این رشته به صورت واسطه ای فعالیت می کنند و چندان تمایلی برای ورود به بازار حرفه ای ندارند. در واقع این گروه ها پس از اخذ مجوز اقدام به تولید برخی محصولات پرفروش می کنند و مابقی را از شرکت های بزرگ تولید کننده مثل ما تأمین می کنند. در این مورد از ما می خواهند بدون علائم تجاری محصول را تولید کنیم تا نشان تجاری خود را بر آن بزنند.
 
مواد اولیه
 
در حال حاضر میزان نیاز سالانه کشور به لوله و پروفیل 1.8 میلیون تن است که با توجه به ظرفیت تولیدی 14میلیون تنی ایجاد شده، روند تعادل در بازار از بین رفته است. برای تولید داربست تولیدکننده به ورق آهن و فولاد احتیاج دارد که انواع آن توسط شرکت های داخلی همچون فولاد مبارکه اصفهان تأمین می شود. در سال های گذشته بسیاری از فعالان به واسطه طرح موضوع گران فروشی فولاد مبارکه مجبور به تعطیلی واحدهای خود شدند.
 
با این حال مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه با رد این موضوع اعلام کرد: با بررسی دقیق می توان دریافت بسیاری از این کارخانه ها به دلیل ناتوانی مالی و مسائل حاشیه ای از چرخه تولید خارج شده اند. به هر حال این صنعت در پیوندی جدانشدنی با بخش ساختمان کشور قرار دارد و رکود سال های اخیر این بخش باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار برای تولیدکنندگان و در برخی موارد موجب تعطیلی بخش های صنعتی نیز شده است.
 
صادرات آری، واردات نه
 
شرکت داربست فلزی اولدوز یکی از تولیدکنندگان باسابقه این صنعت به «فرصت امروز» می گوید: در سال های گذشته و با توجه به مشکلات بسیاری که برای بخش تولید به وجود آمد شرکت های اندکی توانستند از بحران ها نجات پیدا کنند. در این سال ها حتی یک بار از کشور خارجی محصول وارد نکردیم و هرچه استفاده کردیم تولید داخل بوده است.
 
وی می افزاید: برای سال های متمادی به کشورهایی همچون عمان، ترکمنستان، عراق و اردن صادرات داشته ایم و علاوه بــر محصــولات پــروفیلـــی و داربســت، بست های مورد نیاز را صادر کردیم و برند شناخته شده  و قابل اعتمادی برای مشتریان خارجی هستیم. ما علاوه بر تولید بست چهار پیچ داربست که نیاز اساسی داربست است، بست فلزی پیچی، بست کمکی، بست نگهدارنده و بست کلاهکی تولید می کنیم.
 
در سال های گذشته گروه های داخلی با گرفتن امتیاز شرکت های ترکیه ای دفاتری در کلانشهرها راه اندازی کردند و تولیدات داخلی را با نام خارجی به بازار عرضه می کنند و متأسفانه هنوز هم اعتماد مشتریان به اسم محصول خارجی بیشتر است و نبود نظارت به این مسئله باعث به وجود آمدن موانع بسیاری برای تولیدکنندگان شده است.
 
رکود؛ مهم ترین مشکل
 
این تولید کننده رکود و نبود معامله در بازار را از عوامل اساسی کسادی این روزهای بازار می داند و با اعلام اینکه دولت فعلی با اجرای برخی سیاست ها سعی کرد، مشکلات را به حداقل برساند، اما شرایط به نحوی است که ثبات فرسایشی به وجود آمده است، می گوید: برخی سازوکارها در نهادهای دولتی برای حمایت از بخش تولید وجود دارد.
 
هر چند ما در این سال ها به هیچ عنوان از آن استفاده نکردیم و سعی کردیم با جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی به نوعی از چنین حمایت هایی بی نیاز شویم. با این حال وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش از تولیدکنندگان خواست با ثبت اطلاعات خود در سامانه  «بهین یاب» از تسهیلات یک میلیارد تومانی با سود کم استفاده کنند.
 
شش ماه از ثبت نام بسیاری از تولیدکنندگان می گذرد و هنوز هیچ خبری نیست! وی می افزاید: تا زمانی که فکری اساسی در حاکمیت برای حل بحران و رکود بازار مسکن صورت نگیرد، نمی شود انتظار بهبود شرایط تولیدکنندگان وسایل ساختمانی را داشت و شرایط برای آنها هر روز بدتر از دیروز می شود.
 
بسیاری از واحدها توان پرداخت دستمزد کارکنان خود را ندارند و به زودی با مشکل نیروی انسانی برخورد خواهند کرد. بالا بودن تعرفه های انرژی، وضعیت نامشخص و افت و خیز هرروزه بازار مسائلی است که بسیاری از واحدها را به تعطیلی کشانده و موجب از بین رفتن انگیزه تولید شده است.
 
***
 
مجوز و سرمایه اولیه
 
برای احداث یک واحد تولید فارغ از آنچه قرار است تولید شود ابتدا باید موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شود و پس از طی مراحل لازم و تأیید سرمایه گروه، باید به اداره استاندارد مراجعه شود.
 
شما که به عنوان یک سرمایه گذار قصد ورود دارید پیش از اقدام به دریافت مجوز باید یک طرح توجیهی اقتصادی برای کسب و کار خود داشته باشید، بنابراین پس از تأیید طرح در وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به سازمان کار و امور اجتماعی مراجعه شود تا مراحل لازم هم در آنجا برای نیروهای کار گرفته شود.
 
پس از آن اداره بهداشت و درمان استان و همچنین اداره محیط زیست باید گروه شما را تأییدکنند. اما برای راه اندازی یک کارخانه تولید لوله های پروفیلی و داربست به حداقل 200 میلیون تومان سرمایه و 10 نفر نیروی کار احتیاج دارید. همچنین محل احداث کارخانه باید در مکانی مورد تأیید اداره منابع طبیعی و محیط زیست باشد یا در قالب شهرک های صنعتی فعالیت کنید.
 
***
 
ریسک و تهدید
 
ورود به صنعت و بخش تولید مشکلات و موانع خاص خود را دارد که شما به عنوان یک سرمایه گذار و علاقه مند به این حوزه پیش از ورود باید به آن اشراف داشته باشید. به طور خاص درباره ورود به صنعت ساختمان و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن همچون داربست و لوله های پروفیلی باید بدانید که مسئله رکود و انباشت واحدهای ساخته شده که در سال های اخیر گریبان این بخش را گرفته است، مانع بسیار بزرگی در شرایط فعلی است.
 
همچنین در کنار مسئله رکود بحث تأمین منابع اولیه و افزایش ناگهانی قیمت آنها موضوعی است که می تواند سرمایه گذاری شما را به خطر بیندازد. تولیدکنندگان بحث هزینه های انرژی و مالیات بخش تولید را عامل اساسی دیگری در این حوزه می دانند، بنابراین به عنوان یک توصیه می توان گفت پیش از ورود به این حوزه خوب مطالعه کنید و در سرمایه گذاری در بخش های تولیدی وسواس به خرج دهید.
 
تولیدکنندگان، جا به جایی مقامات سیاسی و تغییر سلایق مدیران جدید، بلاتکلیفی مدیرانی که منتظر تعویض هستند و نبود اطمینان از اجرای پروژه های مصوب قبلی را که اثرات شدیدی در سازمان دهی امور گذاشته است از عوامل دیگر می دانند.

نظرات : 0

ارسال نظر