کمربند های ایمنی از جمله تجهیزات بسیار متداول برای پیش گیری از سقوط به شمار می روند. این لوازم به دلیل محدود بودن محل اتصال به ناحیه کمر و احتمال وارد آمدن فشار های شدید به آن در انتهای مسیر سقوط از ارتفاع و در نتیجه احتمال ایجاد آسیب در ستون فقرات ، از جمله تجهیزات پیش گیری از سقوط در ارتفاع کم محسوب می شوند. در تهیه کمربند ایمنی و بهره برداری از آن باید به نکات زیر توجه کرد:
1 - کمربند ایمنی در انواع برزنتی و چرمی وجود دارد و باید جنس آن از نوع مرغوب و محکم باشد.
2 - کمربند ایمنی از سه بخش تشکیل شده است که شامل :
2-1 - طناب کمر بند که به دور پایه بسته می شود.
2-2 -تسمه کمری که به دور کمر بسته شده و طناب کمربند از روی آن بسته می شود.
2-3 - گیره و اتصالات فلزی
3 - قبل از هر بار استفاده از برای اطمینان از سلامت اجزای کمربند ، باید آنها را بررسی تا در صورت فرسودگی تعویض گردند.
4 - حداقل پهنای تسمه کمری باید 12 سانتی متر و حداقل ضخامت آن 6 میلی متر باشد.
5 - پس از استفاده از کمربند باید آن را در جایی آویخت یا در کیسه ی مخصوص قرار داد.
6 - کمربند ایمنی باید خوب و تمیز نگه داری شده و از مجاورت آنها با آب و گرما خود داری گردد. ضمن اینکه کمربند ها نباید در جعبه ابزار قرار گیرند.
7 - کلیه قطعات و ضمایم کمربند ایمنی باید دارای مقاومتی برابر خود کمربند باشند.
8 - با توجه به موقعیت هایی که فرد در ارتفاع و هنگام صعود و فرود به خود می گیرد لازم است طول طناب کمر بند ایمنی به اندازه کافی انتخاب شود.
9 - در صورتیکه طناب کمربند ایمنی پاره شد. بایستی سریعا عوض شود و از گره زدن طناب و سایر اعمال مشابه جلوگیری شود.
10 - به منظور جلوگیری از ساییدگی زود رس طناب کمربند به هنگام صعود و فرود ، طناب را داخل شیلنگ قرار می دهند.
11 - به منظور جلو گیری از سقوط در حین صعود و فرود از پایه ها ، لازم است کلیه برقکاران در حین صعود و فرود ، طناب کمربند را به دور پایه ببندند.
12 - از انداختن کمربند به دور مقره ها ، اتریه ها، دسته های چراغ روشنایی اجتناب گردد. جلو بر و سیمها به دلیل نداشتن استقامت کافی جدا
13- شستشو دادن کمربند ایمنی با انواع حاللها ، بنزین و تینر موجب آسیب جدی به کمر بند شده لذا باید فقط از آب ولرم همراه با مقداری مایع ظرفشویی برای تمیز کردن استفاده نمود.
14 - الزام است کمربند ایمنی روزانه توسط خود کاربر و سر اکیپ مورد بازدید قرار گرفته و مسئولین ایمنی نیز به صورت دوره ای این تجهیزات را کنترل نمایند.
15 -هنگام کار با شبکه فشار ضعیف برقدار و بستن طناب کمربند ایمنی در باالی تیر به هنگام جایجایی ، از پرت کردن طناب کمر بند با یک دست و گرفتن آن در طرف مقابل با دست دیگر به دلیل احتمال ایجاد قوس الکتریکی و برق گرفتگی جدا اجتناب گردد.
کمربند ایمنی داربست بندی کار در ارتفاع داربست ایمنی
تعداد نظرات : 0
ثبت نظر
داربستان