ساعت کاری

شنبه - چهارشنبه , 8:00 - 17:00

شماره تماس

09122449016 - 09338121682

پست الکترونیک

info[at]darbastan.com

داربستان ؛ کارشناس صنعت ساختمان گفت: با توجه به این‌که بیشترین معاملات مربوط به واحدهای کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان، کمتر از ۹۰ مترمربع و بین ۳ تا ۴ میلیون تومان در هر مترمربع است برخلاف دوره‌های قبل، رونق‌بخش مسکن از طرف قشر متوسط انجام می‌شود که در سال‌های گذشته برای آنها برنامه‌ریزی نشده است.

مهدی روانشادنیا اظهار کرد: آخرین آمار ارائه‌شده از معاملات مسکن شهر تهران در مهرماه حاکی از آن است واحدهای دارای قیمت بیش از ۱۰ میلیون تومان در هر مترمربع ۵.۴ درصد معاملات را به خود اختصاص دادند. واحدهای بیش از ۹ میلیون تومان ۱۰ درصد، واحدهای بالای ۸ میلیون تومان ۱۵ درصد و واحدهای ۷ میلیون تومان در هر مترمربع ۲۰ درصد معاملات را به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر بیشترین فراوانی خریدوفروش مربوط به واحدهای دارای قیمت بین ۳ تا ۴ میلیون تومان با سهم ۳۰ درصدی از کل معاملات بوده است. این نمایه نشان می‌دهد که تمرکز بازار روی قیمت و متراژهای متوسط است.

وی افزود: اگر زیربنای واحدهای فروش رفته را هم ببینیم متوجه می‌شویم واحدهای بالای ۱۵۰ مترمربع کمتر از ۱۰ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص دادند، حدود ۳۰ درصد فروش مربوط به واحدهای ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر و ۳۲ درصد معاملات مربوط به واحدهای ۶۰ تا ۸۰ مترمربع بوده است.

کارشناس صنعت ساختمان تصریح کرد: نتیجه این‌که کمتر از ۱۰ درصد معاملات به واحدهای دارای ارزش بیش از یک میلیارد تومان مربوط شده است، واحدهای بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد حدود ۲۰ درصد کل معاملات را به خود اختصاص دادند. یعنی ۳۰ درصد کل معاملات مربوط به واحدهای بالای ۵۰۰ میلیون تومان بوده و ۷۰ درصد دیگر را واحدهای دارای ارزش کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان در برگرفته است.

روانشادنیا با بیان این‌که هم‌چنین میانگین ۴.۸ میلیون تومان قیمت مسکن شهر تهران نباید آدرس اشتباه به ما بدهد گفت: اگرچه قیمت میانگین شهر تهران حدود ۴.۸ میلیون تومان در مهرماه اعلام شده ولی نکته این است که تمرکز خواسته‌های مردم برای واحدهای کمتر از ۹۰ مترمربع، قیمت کمتر از میانگین شهر تهران و قیمت زیر ۵۰۰ میلیون تومان است که آدرس تقاضا در بازار مسکن را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: از بین سه گروه سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، سوداگران مقطعی و مصرف‌کنندگان، طیف سوم بیشترین حضور را در بازار مسکن دارند که نشان می‌دهد هم‌اکنون در بازار مسکن، وزنه تقاضا سنگین‌تر از عرضه است.

کارشناس صنعت ساختمان تأکید کرد: با توجه به نرخ ازدواج و طلاقی که در کشور اتفاق می‌افتد با جمعیت جوان، تقاضای مصرفی ثابت در سطح شهرها داریم که باید به آن توجه کنیم و اگر بخواهیم آدرس بدهیم که بازار ملک کلاً رونق دارد یا رکود دارد آدرس خوبی به سرمایه‌گذاران نداده‌ایم لذا باید سرمایه‌گذاران را به سمت واحدهایی هدایت کنیم که قیمت کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان و متراژ کمتر از ۹۰ متر دارند.

به گفته روانشادنیا، هم‌اکنون حدود ۷۰ درصد تقاضای مسکن برای واحدهای کمتر از ۱۰۰ متر است درحالی‌که ۷۰ درصد عرضه در واحدهای بالای ۱۰۰ متر انجام می‌شود. این باعث شده ازیک‌طرف با واحدهای خالی و از طرف دیگر با تقاضایی مواجه باشیم که به‌راحتی قابل پاسخ نیست. به‌طور مثال در بازار مسکن امروز شهر تهران پیدا کردن واحدهای کمتر از ۵۰۰ میلیون متناسب با سلیقه و توان خرید طیف متوسط به دلیل تقاضای ۷۰ درصدی در بین این گروه کار دشواری است.

وی با اشاره به ورود تدریجی متقاضیان از طریق تسهیلات بانکی به بازار مسکن پیش‌بینی کرد: اگر وام‌های «مسکن یکم» و «تسه» وارد بازار شود با توجه به تقاضای مصرفی که ایجاد خواهد شد در دوره پیش رو در بازار مسکن متأسفانه یا خوشبختانه افزایش قیمت‌ها از واحدهای متوسط، ریزدانه و ارزان‌قیمت شروع می‌شود؛ چیزی که در گذشته با آن مواجه نبودیم. در گذشته با مسکن مهر به بخشی از تقاضای قشر آسیب‌پذیر و با تولید واحدهای لوکس به بخش مرفه جامعه پاسخ داده شد ولی قشر متوسط مغفول ماند.

کارشناس صنعت ساختمان اظهار کرد: در دوره‌های قبل کسانی که به قصد سوددهی وارد بازار مسکن می‌شدند تقاضا را دراین بخش تحریک می‌کردند اما در مقطع فعلی شروع‌کننده هر نوع تغییر و تحولی در بازار مسکن قشر متوسط و مصرف‌کنندگان واقعی هستند. لذا سمت عرضه در نیمه دوم امسال و نیمه اول سال آینده باید تمرکز خود را بر روی این گروه از متقاضیان قرار دهد.

 


تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۶

نظرات : 0

ارسال نظر