ابزار و تجهیزات داربست
ابزار و تجهیزات داربست

۱-لوله های فولادی

بدون درز با قطر mm 48 ویژه داربست بندی به طول cm 20 لغایت ۶ متر و ضخامت mm 5/3 و وزن ۳/۲۱ کیلو گرم که نوع بدون درز آن مناسب ترین لوله برای نصب داربست می باشد . اثناء بهره‌گیری باید دقت کرد لوله دارای شکلی سالم، صاف و تمیز باشد و آغشته به مواد چرب و روغنی ، سیمان و گچ نباشد .

۲-بست های فلزی

بست فلزی چهار پیچه (فولادی) : متداولترین مورد استفاده در نصب داربست به شمار می رود و حائز وزنی معادل۱۶۵۰ گرم است که قادر است  وزنی معادلKg  ۱۲۰۰ را تحمل نماید و بدست چهارپیچ و مهره به لوله دیگر متصل می شود و زاویه ای که بعد از اتصال دو لوله ساختن می دهد ۹۰ درجه می باشد . درازا این تخت mm 100 از هر طرف است.

-بست فلزی چرخشی : این نوع تخت از دو قسمت مرکب ساختن شده که توسط پین فولادی به یکدیگر متصل می گردد . به طوریکه دو تقدیر درگیر قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه نسبت به یکدیگر را دارند .لوله های داربست به چهره گوشه دار به هم متصل می شوند . برای اتصال لوله های گذری ، ضربه ای، مورب و … متعلق به بهره‌گیری می گردد . این تخت بردباری فشار ۱۰۰۰ کیلوگرم را دارد و زون آن برابر gr 1700 می باشد .

-بست کمکی یا نگهدارنده : به منظور بالا بردن پایداری بست ساده در برابر تنگنا بکار می رود و در ذیل بست فلزی و مماس با آن پیمان می گیرد . برای داربست هایی که وزن بیشتری را بایستی بردباری کنند  و در ضمن داربست های که به صورت معلق در ارتفاع نصب می گردند، از این گونه بست ها استفاده می گردد. حائز وزن ۶۰۰ گرم بوده و مقاومت اریکه فلزی ساده را تا ۲۷۰۰ کیلوگرم افزایش می دهد اما به تنهایی دارای مقاومت کمی می باشد.

– تخت کلاهکی(مخصوص برپایی سقف) : از این نوع بست فقط در بالای لوله های ستون یا عمودی استفاده می شود و به راستی در داربست های مسقف یا داربست هایی که دربایستن به چادر در آنها وجود دارد بهره‌گیری می شود. وزن این نوع داربست با ۸۶۰ گرم و توسط یک پیچ محکم می گردد . نوع سایر این اریکه چرخشی و قابل تنظیم می باشد.

– اریکه زبانه ای یا پیوندی: جهت پیوستگی لوله های افقی باره بهره‌گیری پیمان می گیرد. در محل تماس این اریکه با لوله زائده های با قطر mm 14 طراحی شده که در حفره لوله های افقی پیمان می گیرد. و بدست واسطه یا مغزی تو لوله مقاومت کششی بسیار زیادی معادل ۴۵۰۰ کیلوگرم در نقطه اتصال دو لوله به هم ایجاد می نماید. حائز چهارپیچ و وزنی معادل۱۶۵۰ گرم می باشد . سوراخهای ایجاد شده در دو راز لوله ها از لبه مقطع لوله تا مرکز حفره ۳۰ میلی متر قطر سوراخ mm 15 است .

۳- مغزی:

در هر گونه داربست که بیش از ۶ متر ارتفاع داشته باشد کران از این ابزار استفاده خواهد شد . مغزی رابط جهت تقویت استحکام لوله هایی که مجموعاً پیمان دارند بهره‌گیری می شوند. این دست موزه دارای درازا ۱۲۰ میلیمتر و جنس آن از فولاد می باشد. و در گونه ها مقطع مربع  و دایره ساخته می شوندکه در میانی آن رینگ فولادی با ضخامت mm  ۶ و قطر دایره ای ۵/۴۷ میلیمتر نصب گردیده به طوریکه بعد از قرار گرفتن درون دو لوله با حلقه (رینگ) مغزی کمتر ازmm  ۵/۲  از طرفین باشد تا راهبند منازعه اریکه با لوله نگردد. باره استفاده در لوله های عمودی به مراتب بیشتر از لوله های ستانی دارد و وزن آن gr 800 می باشد.

۴-کفشک یا پایه فولادی :

در مکانهای که محل نصب آن سطوح سیمانی ،موزائیک و یا آسفالت باشند و در ضمن در زمینهای شنی و یا خاکی استفاده می شود . همچنین برای کاربرد کفشک روی سرامیک یا کاشی کران از لاستیک مخصوص و تخته مقارن استفاده می گردد لغایت در چهره سنگینی داربست آسیبی به کف سرامیک یا کاشی وارد نشود.

۵-لنگریا مهاربند داربست پیچی

وسیله ای قابل تنظیم که بدست پیچ تغییرطول پیدا می کند و جهت پیوست و تکیه دادن داربست به ستون یا دیواره در نقاط گوناگون داربست بکار می رود . وزن آنgr 1600 و دارای درازا پایانی max410mm  و کمترین طول min 218 های سیار بکار می رود.چرخ ها در دو گونه درون سالن یاخارج سالن ساخته شده که روی گروه نخست تغییراتی حاصل شده mm می باشد . نوع دیگر آن تو لوله های عمودی قرار می گیرد و وزن آن gr 2850 و در مهار سقف بصورت عمودی بکار می رود.

۶-چرخ های فولادی :

برای داربست روکش چرخ از لاستیک ویژه ساخته شده و وزن آن معادل ۵۵/۹ کیلو و تحمل ۶۰۰ کیلو گرم وزن را دارد . نوع فولادی آن در بیرون کارگاه مورد بهره‌گیری قرار می گیرد و بردباری نیروی معادل ۱۰۰۰ کیلوگرم را به انفرادی دارد و وزن تقریبی آن معادل ۵۷۰۰ کیلوگرم و در یک داربست ۸ متری با سر بسر گرفتن وزن داربست ۴ تن توان را تحمل می کند.

۷-تخته زیر پا یا سطح کار:

از جنس چوب به درازا ۲ مترو ضخامت ۵ سانتی مترو پهنا ۲۵-۲۰ سانتی مترکه باید  صاف و خشک و محکم باشد .

۸- آچار دوسر رینگ کروم وانادیم استاندارد. ۲۲×۲۱ دارای طول ۲۸ سانتی متر که جهت استوار نمودن پیچهای داربست بکار گرفته می شود . حداکثر نیروی مجاز جهت سفت کردن بدست این آچار ۶۰۰ کیلوگرم یا نیروی بازوی کارگر می باشد .

۹- گونیا – تراز – شیلنگ تراز و شاقول

۱۰- طناب ایمنی (نجات) که در مجاورت داربست به ستون یا محلی جهت حفاظت افراد و نصب کمربند ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد و درازا آن ۲۰ متر می باشد.

۱۱- کمربند ایمنی و کفش مخصوص:

داربست که حائز کف ویژه که الاستیسه بسیار دارد . ساق این گونه کفشها بلندتر از دیگر کفش های ایمنی طراحی و ساخته می شود . این کفش مشابه کفش ایمنی می باشد که به پای کارگر به اثناء عبور از روی لوله های دایره شکل اطمینان خاطر زیاد می بخشد و گیر از لغزش او می گردد .

۱۲- شبکه های توری حفاظتی :

در داربست های سبک و وزین به پیشه می رود . از جنس نایلون – کتان – پلی قاطر جاسازی می شود و درشتی بافت تار و پود به فاصله ۱ سانتی متر از یکدیگر قرار دارند و بیشتر به رنگ سبز بر روی نمای داربست و به هدف بازداری از سرنگونی اشیاء و ابزار و قطعه های ساختمایه ها نصب می گردد. نصب این حفاظ ایمنی در داربست های ساختمانی ، ساحل گذرگاهها یا معابر عمومی الزامیست.

یکشنبه, 13 تیر 1395
اشتراک گذاری :

تعداد نظرات : 0

ثبت نظر
داربستان