معرفی انواع  سنگهای مرمریت در ایران
معرفی انواع سنگهای مرمریت در ایران

فروش سنگ مرمریت های لوکس و زیبا

مرمریت سنگی دگرگون شده است که با تبلور مجدد سنگ آهک به وجود می آید، بدین گونه که به مرور زمان و تحت فشار و حرارت، بافت و ساخت سنگ آهک دگرگون شده، مجددا تبلور یافته و یک کلسیت بزرگ، زبر و رگه دار را به وجود می آورد. کانی اصلی تشگیل دهنده اغلب مرمریت ها، کلسیت بوده و نیز دارای کانی های دیگری مانند کوارتز، گرافیت، هماتیت، لیمونیت، پریت و ... است.

مواد معدنی بدست آمده از ناخالصی ها، به مرمریت رنگ های متنوعی می بخشند. مرمریت خالص دارای رنگ سفید و درخشانی است. رنگ خاکستری روشن تا سیاه، توسط مواد کربن دار به وجود می آید. رنگ های سبز معمولا توسط کلریت یا سیلیکات های دیگر تولید می شوند. رنگ صورتی و قرمز به علت وجود ذرات بسیار ریز پراکنده هموتیت یا کربنات منگنز و رنگ زرد و کرم بر اثر وجود لیمونیت است.

سنگ مرمریت به خاطر زیبایی، استحکام و مقاومت در برابر آتش و فرسایش، سنگی با ارزش به شمار می رود. ایرانیان و یونانیان باستان در بناها و مجسمه های خود از این سنگ استفاده های فراوانی می بردند. هنرمند ایتالیایی میکل آنژ، مرمریت ایتالیا (کارارا) را در مجسمه های فراوانی به کار برد.

در مقایسه با تراورتن، سنگ مرمریت به دلیل برخورداری از سختی بیشتر و تخلخل کمتر برای استفاده در کف و پله کاربرد بیشتری دارد.

اگرچه بيشتر مردم اين نوع سنگ را با هم خانواده‌اش كه مرمر است‌، اشتباه مي‌گيرند اما هيچ شباهتي بين مرمر با مرمريت وجود ندارد و مرمر از تغيير يافتن سنگ تراورتن حاصل مي‌شود نه مرمريت‌. انواع مختلف مرمريت‌ها مانند‌: خوي‌، خور‌، هرسين‌، شيراز‌، كوه سفيد‌، كاوش كرمان‌، دهبيد‌، كوير كا‌شان‌، در بازار ايران وجود دارد‌. البته ارزان‌ترين سنگ‌ها مانند كريستال‌ها از همين خانواده‌اند‌. اين روز‌ها مرمريت را با آن جاذبه لعاب گونه‌اش گاه نمي‌توان از تراروتن رزين شده تفكيك كرد‌. جالب است بدانيد بيشتر سنگ مرمريت را قيچي يا همان گيوتين مي‌كنند‌.

بيشترين معدن سنگ مرمريت كشور در استان هاي مركزي، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اصفهان، فارس، خراسان و لرستان ميباشد.

مقاومت اين سنگ در برابر هوازدگي،گازها وبارانهاي اسيدي كم است .به همين جهت اين سنگ را در نماي داخلي ساختمانها به كار ميبرند.

سنگ مرمریت کرم خوی با فشردگی و دوام بسیار زیاد بهترین انتخاب از میان سنگ های داخلی برای پوشش کف بناهاست.

- رنگ روشن و ثابت

- عدم وجود درزه و ترک

- عدم جذب آب و مایعات رنگی

- دوام بسیار بالا در برابر سایش

آنالیز مرمریت آباده

جذب آب:        0/97 %

وزن مخصوص:   2/185 kg

تخلخل:           1/12 %

مقاومت فشاری: 840 kg

مقاومت سایشی: 17 %

آنالیز مرمريت چهرک زيتوني

جذب آب:        0/42 %

وزن مخصوص:   2/55 kg

تخلخل:           0/83 %

مقاومت فشاری: 1250 kg

مقاومت سایشی: 23 %

آنالیز مرمريت اداوي

جذب آب:        0/37 %

وزن مخصوص:   2/66 kg

تخلخل:           1 %

مقاومت فشاری: 950 kg

مقاومت سایشی: 3 %

کاربرد سنگ مرمريت اداوي  بيشتر در بدنه ديواره هاي پارکينگ  و راه پله ها ميباشد .

آنالیز مرمریت صلصالی

جذب آب:        0/42 %

وزن مخصوص:   2/55 kg

تخلخل:           0/86 %

مقاومت فشاری: 1117 kg

مقاومت سایشی: 25 %

 

 

 

ﺳﻪشنبه, 07 شهریور 1396
اشتراک گذاری :

تعداد نظرات : 0

ثبت نظر
داربستان