واکنش نظام‌مهندسی به حضور کاردان‌های فنی در صنعت ساختمان
واکنش نظام‌مهندسی به حضور کاردان‌های فنی در صنعت ساختمان

در طول این مدت، حرف‌های زیادی گفته شده و در پی اعتراضات و انتقادات شدید مسئولان سازمان نظام کاردانی از عدم به کارگیری کاردان‌ها در صعت ساختمان، بعضا مسئولان ذیربط هم وعده هایی در این زمینه داده اند که البته تاکنون به ثمر نرسیده است.

در این بین دلایل و عوامل متعددی درخصوص غیبت کاردان های فنی در کارگاه های ساختمانی مطرح شد. رکود ساخت و سازها به عنوان یکی از توجیهاتی بود که عرصه را برای کاردان ها تنگ کرد و همزمانی این موضوع با افزایش بی رویه تعداد مهندسان، موجب شد تا مهندسان در اولویت واگذاری و ارجاع کار نسبت به کاردان ها قرار بگیرند و به طور کلی کاردان های فنی از این بخش حذف شوند.

در این میان مهدی موذن رئیس سابق شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی بارها و بارها از سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یکی از مخالفان به کارگیری و پذیرش کاردان های فنی در بخش ساختمان سازی انتقاد و به صراحت اعلام کرد که سازمان نظام کاردانی هم اکنون به دلیل اعمال فشارهای پرقدرت توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان در حال نابودی است.

اما موضوع دیگری که در این زمینه از سوی برخی دست اندرکاران حوزه مسکن و ساخت و ساز مطرح شد این بود که نیازی به حضور کاردان های فنی در بخش ساخت و ساز نیست، چرا که عملا حضور آنها منجر به افزایش هزینه ساخت و قیمت تمام شده مسکن می شود.

حضور کاردان‌ها موجب افزایش هزینه ساخت نمی شود

حال سوال این است که سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه حضور کاردان های فنی در حوزه ساختمان سازی چه دیدگاهی دارد و آیا اصولا به کارگیری از کاردان ها افزایش هزینه ساخت را به دنبال دارد یا خیر؟

در همین رابطه عضو شورای مرکزی و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان تاکید کرد: به هیچ وجه اعتقادی به این موضوع نداریم که حضور کاردان های فنی در ساختمان سازی موجب افزایش هزینه ساخت و قیمت تمام شده مسکن می شود.

مجید اسماعیلیان  ادامه داد: به لحاظ اینکه کاردان های فنی صنعت ساختمان هم یک حلقه از زنجیره ساخت و ساز هستند که این چزخه از کارگران ساختمانی و استادکاران آموزش دیده به عنوان عوامل اجرایی شروع می شود و تا مهندسان ادامه پیدا می کند که فی ما بین این دو، کاردان های فنی به عنوان تکنسین های صنعت ساختمان هستند.

وظایف به درستی تقسیم نشده است

وی با انتقاد از تقسیم نشدن درست وظایف در صنعت ساختمان تصریح کرد: متاسفانه ما شاهد هستیم که تقسیم وظایف به درستی صورت نگرفته است. اگر کاردان های فنی متولی این امر باشند که بخش نیروهای فنی کارگاهی را ساماندهی کنند و حلقه واسطه فی مابین مهندسان کارگاه و کارگران و استادکاران حاضر در صنعت ساختمان باشند، یقینا جایگزینی های درست می تواند به صرفه و صلاح بهره برداران باشد.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در همین حال افزود: مضاف بر اینکه ما باید بدانیم که در حال حاضر طول عمر ساختمان هایی که ساخته می شود، متاسفانه بسیار کمتر از آن حدی است که دنیا به آن رسیده است.

اسماعیلیان ساختمان ها را جزو سرمایه های ملی دانست و عنوان کرد: در این شرایط سرمایه های ملی به هدر می رود و این در حالی است که به یقین ارزش و بهای حفظ سرمایه های ملی، کمتر از حفظ امنیت ملی این کشور نیست.

افزایش هزینه ساخت، یک تعبیر غلط

همچنین رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور در پاسخ به اینکه آیا به کارگیری از کاردان ها افزایش هزینه ساخت را به دنبال دارد گفت: این تعبیر اصولا یک تعبیر بسیار غلط است.

داراب صفری  افزود: حیطه کار و وظایف کاردان های فنی مربوط به بخش نظارت و اجرا است، بنابراین حضور مستمر کاردان ها در کارگاه های ساختمانی، نه تنها هزینه ای برای ساخت و سازها به همراه ندارد، بلکه موجب ارتقای کیفیت ساختمان ها و افزایش طول عمر آنها می شود.

صفری اضافه کرد: درواقع عکس این موضوع صادق است و حضور کاردان‌های فنی در ساختمان‌ها کمک می کند تا هم کیفیت و هم طول عمر ساختمان‌ها افزایش یابد و وقتی کیفت ساختمان‌ها افزایش یابد، مسئله گرانتر شدن هزینه ساخت و ساز معنا پیدا نمی کند.

تبعات گزاف غیبت کاردان های فنی

وی تاکید کرد: در صورت غیبت کاردان های فنی در ساخت و سازها به عنوان نیروهایی که حضور مستقیم و نظارت پیوسته بر روی ساخت و سازها دارند، حتما شاهد تبعات بسیار گزافی در این حوزه خواهیم بود.

صفری در این راستا تشریح کرد: بدون شک در صورت عدم حضور کاردان های فنی در کارگاه های ساختمانی نه تنها کیفیت و مقاومت ساختمان‌ها بسیار کاهش پیدا می کند، در عین حال هزینه تمام شده چند برابر می شود.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور همچنین خاطر نشان کرد: قرار گرفتن کاردان ها و کارگران ماهر ساختمانی و مهندسان مجرب در کنار هم موجب می‌شود تا همه این عوامل با مشارکت همدیگر یک ساختمان باکیفیت ارائه دهند و وقتی کیفیت ساختمان‌ها افزایش پیدا کند، هزینه آن هم هزینه منطقی و پرسودی خواهد بود.

توسعه صادرات، دستاورد رشد کیفیت ساختمان سازی

حالا در جریان اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، چشم امید کاردان های فنی و مسئولان سازمان نظام کاردانی به این است که با همکاری نمایندگان مجلس و مسئولان ذیربط جایگاه کاردان‌های فنی در این قانون احیا شود و آنها بتوانند از این طریق در صنعت ساختمان سازی ایفای نقش کنند. البته این در حالی است که تاکنون هم مسئولان علیرغم نگاه مثبتی که نسبت به به کارگیری از کاردان ها داشته‌اند، اما در بسیاری از موارد وعده های داده شده عملیاتی نشده و در حد حرف باقی مانده است.

در همین رابطه رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور همچنین با ابراز امیدواری از اینکه با اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان کاستی‌ها و کمبودهای قانون برطرف شود تا همه دست‌اندرکاران و متخصصان صنعت ساختمان بتوانند در این صنعت مشارکت داشته باشند گفت: از این طریق می توانیم شاهد رشد کیفیت ساختمان سازی در کشور باشیم.

صفری با تاکید بر اینکه با رشد کیفیت ساختمان سازی در سطح کشور می توانیم به نحو احسن و در حد خیلی بالایی در صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش صنعت ساختمان سازی به کشورهای دیگر موفقیت زیادی را کسب کنیم ادامه داد: مهندسان ما در این زمینه بسیار توانمند هستند.

وی ابراز امیدواری کرد: این جریان موجب شود تا ما علاوه بر اینکه در صنعت ساختمان کشورمان فعالانه مشارکت کنیم، در عرصه های جهانی نیز حضور فعالتری داشته باشیم.

منابع : http://sazehnews.ir

یکشنبه, 29 مرداد 1396
اشتراک گذاری :

تعداد نظرات : 0

ثبت نظر
داربستان